• Macro/close-up fotografie

  7 januari 2016

  Waarom een blog over macro/close-up fotografie? 

  Gewoon omdat ik het leuk vind en graag mijn ervaringen met jullie deel.

  Deze vorm van fotografie heeft me ooit gegrepen toen ik mijn eerste vlinder fotografeerde. Met open mond keek ik op mijn LCD scherm van de camera en zag het bonte kleed van de vlinder. Ik was meteen verliefd op vlinders en had het geluk meerdere soorten te mogen vastleggen in de eerste vakantie die ik met mijn camera en het toen nog enige objectief de Nikkor 18-200 mm doorbracht in Zuid Frankrijk. Ik was overtuigd, er moest een speciaal macro-objectief komen.

  Na de vakantie ben ik in de bijzondere materie van de macrofotografie gedoken en heb ik naar de specifieke macro-objectieven gekeken en vergeleken. Prijs/kwaliteits verhouding bekeken en kwam ik uit op het Tamron 90 mm macro-objectief dat goed aangeschreven stond mede omdat het objectief zich ook goed leent voor portretfotografie.

  Na enige bezinktijd  en het lezen van diverse reviews nam ik de grote stap en bestelde het objectief. Eenmaal in huis meteen aan de gang gegaan en geprobeerd een mooie close-up van een bloem te maken. Mijn eerste reactie was, dat er iets mis was met het objectief, veel onscherpe foto's. Na diverse foto's meer gemaakt te hebben kwam ik erachter dat het toch voor 100 % aan mezelf lag.

  Het grootste probleem van macrofotografie werd me duidelijk, ieder kleine beweging gaf een slechte opname te zien en het was duidelijk dat er veel oefening nodig was een goede opname te krijgen en een vaste...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 174 keer bekeken